Wat hebben we geleerd uit de trainerswissel bij Standard?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 14 reacties
Wat hebben we geleerd uit de trainerswissel bij Standard?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag trekt het Standard van Jankovic naar het KV Mechelen van Yannick Ferrera. Het is dit seizoen al hectisch geweest in Luik, maar heeft de trainerswissel daar nu eigenlijk verandering in gebracht?

De match van zondag zal extra bijzonder worden, want beide trainers staan tegenover hun eerste werkgever van dit seizoen. En dat op het veld waar de Rouches vorig seizoen hun PO1-plaats verloren. Ondanks de nieuwe trainer heeft Standard nog enkele pijnpunten. ​

1. De coachwissel was noodzakelijk

Sommigen zien niet meteen verbetering vergeleken met Ferrera maar de spanning die er toen hing, kon echt niet blijven duren.

Veel spelers waren verheugd met de komst van de 'socialere' Jankovic die meer met de spelers praat. Het moet gezegd worden dat Standard minder voorzichtig speelt en meer in de aanval gaat.

2. Gebrek aan leiders en mentale problemen

Ze hebben het al bewezen bij de uitschakeling tegen Geel in de Beker en de match tegen Oostende. Standard is niet de enigste in België, maar er ontbreken sterke karakters in de Luikse kleedkamer. Dossevi praat niet genoeg, Trebel is te onregelmatig en Scholz te rustig. Ze hebben een kapitein nodig zoals vroeger Sergio Conceiçao.

3. Onmisbare spelers en weinig alternatieven

Bij Standard loopt het voor geen meter als er sleutelspelers wegvallen zoals Dossevi, Trebel en zeker Belfodil. De blessures van Dompé, Andrade en Dossevi vallen te veel op.

Standard heeft de grootste kern, maar andere PO1-kandidaten hebben een betere bank.

4. Transfers

Er was veel beweging tijdens de zomertransferperiode, maar was dat achteraf bekeken een succes? Er zijn zeker hele goeie spelers bijgekomen met Laifis, Belfodil, Orlando Sa en Raman.

De andere nieuwkomers zijn vooralsnog twijfelgevallen. Sommigen hebben hun kans nog niet gekregen, anderen zijn simpelweg niet goed genoeg.

Play-Offs op het nippertje

Momenteel zijn er slechts vier punten tussen Anderlecht op de tweede plaats en Genk op de negende plaats. Dat wil zeggen dat er drie teleurgestelden zullen zijn met waarschijnlijk een miniem verschil na dertig speeldagen.

Standard kan zich echt geen tweede seizoen op rij zonder PO1 permitteren, dus de druk zit erop in Luik. Voornamelijk buitenshuis moet het beter, beginnen ze daaraan in Mechelen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties