Weiler countert (vele) kritiek: "Sleutelmomenten hadden niets met systeem te maken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Waregem
| 29 reacties

René Weiler wil de nederlaag tegen Zulte Waregem niet aan het systeem wijten

Weiler countert (vele) kritiek: "Sleutelmomenten hadden niets met systeem te maken"
Foto: © photonews

René Weiler gaat geen makkelijke week tegemoet, dat kunnen we u nu al verzekeren. In zijn spelersgroep begint er gemor te komen, maar hij blijft verwijzen naar een gebrek aan kwaliteit. Een discussie begint zich toch eens op te dringen.

Als voorzichtige jongens als Hanni zich al beginnen te roeren, wordt het opletten. Weiler zijn analyse ging echter niet over het spelsysteem, want daar was volgens hem niets mis mee. "We slikken een dom eerste doelpunt en krijgen een penalty tegen die er nooit één was. Hij laat zich gewoon vallen en dat is heel jammer. Maar ook dat we 40 minuten niet kunnen reageren hebben, is spijtig."

Dat hij een zwakke Stanciu naar de kant haalde, was niet verwonderlijk, maar hem vervangen door Badji was wel opmerkelijk. "We wilden het begin van de tweede helft goed doorkomen en we hadden moeite met de hoge ballen in de zestien. Ik wilde spelers die een constante brengen. En ik ben ervan overtuigd dat het de juiste keuze was."

Weiler zal stilaan toch ook onder vuur bij sommigen in het bestuur komen te liggen.

Maar toch... Die Badji trapte geen deuk in een pakje boter. "(wond zich op) Ik ga weer niet beginnen om elke speler individueel te boordelen. En dat ik met drie achteraan bleef spelen? Dat we na vijf minuten in de tweede helft al twee goals slikten, heeft daar niets mee te maken. De sleutelmomenten in de match hadden niets met het systeem te maken. We discussiëren te veel over het systeem."

Weiler drong al verschillende keren aan op versterking, maar wou het verlies niet aan een gebrek eraan wijten. "Het is misschien beter om nu niets te zeggen. Ik denk wel dat we genoeg kwaliteit hebben om matchen te winnen en ook om deze match te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties