Deze club is uit de schulden dankzij gouden transferbeleid

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 21 reacties
Deze club is uit de schulden dankzij gouden transferbeleid
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Genk heeft dit seizoen heel wat moeite om een vast ritme in z'n spel te krijgen en valt op dit moment net naast de Play-Off 1. Maar financieel gaat het ze wel serieus voor de wind, zo blijkt uit een persbericht.

De club maakt in de mededeling bekend dat ze vorig seizoen een winst behaalden van 3,5 miljoen euro. Maar het groot geld kwam binnen via de lucratieve transfers in het recente verleden. De Limburgers verdienden 21 miljoen euro aan de overgangen van Milinkovic-Savic, Kara en Vossen. De toekomst ziet er alleszins ook rooskleurig uit, met massala interesse en miljoenenbiedingen voor onder andere Ndidi en Bailey.

"Zo ziet de balans van KRC Genk er met een eigen vermogen van 22,2 miljoen euro nog een stuk beter uit dan vorig seizoen. De club is bovendien de facto schuldenvrij", klinkt het in Genk.

Het Genkse bestuur nuanceert dit succes wel: "KRC Genk benadrukt dat de club waakzaam blijft voor het grote aandeel van transferinkomsten in dit goede resultaat. Ook al heeft Genk hier historisch een bijzonder goed track record, transferinkomsten blijven een volatiel gegeven. De doelstelling is dan ook om op termijn de break-even situatie zoveel mogelijk te benaderen zonder transferinkomsten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties