Reactie Thoelen beleeft de droom: "Trossard lachte met mij bij Lommel, 2 jaar later sta ik er"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moeskroen
| 0 reacties
Thoelen beleeft de droom: "Trossard lachte met mij bij Lommel, 2 jaar later sta ik er"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yannick Thoelen werkte zich in twee jaar tijd van een basisspeler in tweede klasse naar de Europa League op donderdag. Donderdag kan hij zijn debuut maken in een Europese groepsfase. Hij kan het zelf amper geloven.

"Ik ga sowieso gezonde stress hebben donderdag. Ik had het zelfs in Viitorul, toen alles al gespeeld was. Het is heel speciaal voor mij, ik dacht immers al dat ik aan mijn plafond zat en dat niveau nooit zou halen", aldus Thoelen. "Dat heb ik ook eens tegen Trossard gezegd. Die lachte met mij en zei dat hij wel Europees zou halen. Twee jaar later is de mogelijkheid er."

We zien geen reden om de Belg niet te laten staan, maar uiteraard is er nog Jacob Rinne, toch binnengehaald als nummer één. "Ik zou wel ontgoocheld zijn als ik er terug uit zou gaan, maar ook dan ga ik er goed proberen mee omgaan. Ook Jacob Rinne reageert er steeds nobel op, dus ik zie niet waarom ik het niet zou doen."

Als ik eruit ga? Dan zal ik ontgoocheld zijn, maar nobel reageren

De ambitie is er, maar Thoelen blijft voorzichtig. "Het is nog te vroeg om te zeggen dat ik alle wedstrijden moet spelen, maar het is een gezonde ambitie. Eens je ervan geproefd hebt, wil je meer. Op dit moment gaat het goed, maar er gaan ook mindere momenten zijn. Het is allemaal nieuw, voor het eerst speel ik echt volledige wedstrijden in eerste klasse."

Hij zette duidelijk meerdere stappen sinds hij van Lommel naar Gent ging, ook mentaal. "Ik ben rustiger geworden, vroeger was ik meer opgefokt. Ik was toen ook zenuwachtiger. Ik krijg heel veel hulp van Eva, onze psychologe. Daarvoor ging ik ook al bij een sportpsycholoog, Jan Dierens. Het is fijn dat ik er de vruchten van kon plukken en zo de verdediging rust kan geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties