Anderlecht krijgt zondag flankaanvaller over de vloer die ze wel hadden kunnen gebruiken: de wilde hengst van Moeskroen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Anderlecht krijgt zondag flankaanvaller over de vloer die ze wel hadden kunnen gebruiken: de wilde hengst van Moeskroen
Foto: © photonews

Het is nu niet om het vuur nog wat extra op te stoken, maar Anderlecht heeft dit seizoen toch al wat problemen gehad op zijn rechterflank. En laat er zondag nu net een jongen op bezoek komen die dat had kunnen oplossen.

Mahmoud Hassan, beter bekend als Trezeguet, is één van de belangrijkste - zo niet de belangrijkste - bij Moeskroen. Met drie goals en drie assists doet hij in ieder geval al beter dan Massimo Bruno en Diego Capel, die nog niet veel konden bijbrengen. Binnen Anderlecht leeft bij sommige bestuursleden dan ook het gevoel dat ze hem beter gehouden hadden.

Geen afgewerkt product

Al had hij nog altijd tweede keuze geweest achter Alexandru Chipciu. Maar als je ziet hoeveel die al geblesseerd was, had Trezeguet een goedkope oplossing geweest voor de rechterflank. René Weiler wou deze zomer echter afgewerkte producten in zijn kern en dat was de Egyptenaar allesbehalve. Zijn problemen met de taal en zijn gebrek aan tactische scholing noopte paars-wit hem uit te lenen.

Maar bij Moeskroen kreeg hij de vrije teugel van Glen De Boeck en mag hij over het veld zwerven. Zoals het een wilde hengst betaamt. Dat is dan ook het spel waarin hij zich het best voelt. En als we zo de prestatiecurve van Anderlecht volgen en hun probleem met tussen de lijnen lopende jongens, zou hij zondag wel eens kunnen schitteren in het Astridpark.

Niet gewend aan richtlijnen

En dat zou een hele zure appel zijn voor Anderlecht. Trezeguet heeft de kwaliteiten om voor de Brusselaars te spelen, maar moet zich leren houden aan tactische richtlijnen. En dat is waarschijnlijk zijn grootste probleem: sinds zijn jeugd heeft hij nooit richtlijnen gehad omdat hij bij elk team dat hij speelde de beste van de ploeg was en iedereen in functie van hem speelde.

Nochtans zijn de rushes van de 22-jarige dribbelkont bijzonder gevaarlijk. Want bij Moeskroen heeft hij stijl aan efficiëntie leren koppelen. Toont hij dat zondag dan ook aan zijn kritikasters?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties