D'Onofrio weer in nauwe schoentjes: tien 'louche' miljoenen verdiend

Redactie
| 26 reacties
D'Onofrio weer in nauwe schoentjes: tien 'louche' miljoenen verdiend
Foto: © SC

Tijdens het gerechtelijk onderzoek naar voetbalclub Standard zijn er opmerkelijke feiten over Luciano D'Onofrio aan het licht gekomen. De 'gepensioneerde' manager zou sinds 2009 nog tien miljoen euro aan commissies verdiend hebben aan transfers.

En dat is op z'n minst opmerkelijk, want D'Onofrio is al jaren geschrapt als manager na een veroordeling in Frankrijk. Toch wist hij via drie offshore bedrijven tien miljoen op te strijken, weet Sport/Voetbalmagazine. Hij zou zo commissie opgestreken hebben bij een twaalftal transfers of om via zijn bedrijven de economische rechten te verwerven op spelers via het intussen verboden TPO, oftewel third party ownership.

Die tien miljoen zou nog een voorzichtige raming zijn. En normaal gezien mag hij absoluut geen transfers meer doen omdat hij veroordeeld werd in het dossier rond Olympique Marseille waar hij werd gelinkt aan verschillende louche betalingen. Hij kreeg twee jaar cel waarvan zes maanden effectief, een boete van 200.000 euro en een verbod op alle voetbalactiviteiten in Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties