Jeugdtrainer bij AA Gent herinnert zich de jonge Dries Mertens nog levendig: "Na een kwartier had ik genoeg gezien"

Redactie
| 9 reacties
Jeugdtrainer bij AA Gent herinnert zich de jonge Dries Mertens nog levendig: "Na een kwartier had ik genoeg gezien"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens maakte de voorbije weken nog maar eens grote sier in de Serie A. De mensen die in de jeugd met kleine Dries samenwerkten, zagen toen al zijn enorme potentieel.

Bij Anderlecht werd er door zijn kleine gestalte nooit echt in Dries Mertens geloofd. Hij trok dan maar naar AA Gent, waar hij werd ontdekt door Etienne De Wispelaere. "Ik ging kijken op een stage van de topsportschool", zegt De Wispelaere in HLN. "Daar hoorde ik dat er een goed voetballertje rondliep, dat bij Anderlecht niet aan de bak kwam."

"Na een kwartier had ik genoeg gezien. Ik pakte mijn telefoon en belde naar Michel Louwagie: 'Michel, hier loopt de toekomstige Gouden Schoen van België rond.' Ik zie nu zaken die hij toen ook al deed", aldus De Wispelaere die toegeeft dat hij niet had verwacht dat Mertens zó goed zou worden. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij zeven goals in een week zou kunnen maken in de Serie A."

Ik belde Louwagie: 'Michel, hier loopt de toekomstige Gouden Schoen rond.'

"Ik was wel overtuigd dat hij het kon maken aan de absolute top, maar ik zag hem altijd eerder als een zuivere nummer 10 dan als een ‘valse 9’. Maar Mertens heeft zoveel inzicht in het spel... Hij was slimmer dan alle anderen die ik heb meegemaakt", besluit De Wispelaere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties