De pronostiek van... Hans Vanaken: "Beter doen dan 3 op 8 van vorig seizoen? Niet gemakkelijk"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
De pronostiek van... Hans Vanaken: "Beter doen dan 3 op 8 van vorig seizoen? Niet gemakkelijk"
Foto: © Photonews

Net als vorig seizoen pakt Voetbalkrant.com uit met een pronostiek van de speeldag. Elke week neemt een smaakmaker van de Jupiler Pro League het op tegen onze redactie met maar één doel: beter doen dan de 6 op 8 die Laszlo Köteles vorig seizoen neerzette. Vandaag: Hans Vanaken.

Uiteraard begint Vanaken met Club Brugge gewonnen te zetten op het veld van KRC Genk. Geen enkele speler voorspelt puntenverlies van zijn eigen team. “Dat doe je niet, hé”, lacht Vanaken.

De spelmaker van blauw-zwart ziet KV Mechelen winnen van Anderlecht, maar Gent op het veld van Waasland-Beveren niet verder komen dan een gelijkspel. Een voorkeur voor een ploeg die play-off 1 mag halen, heeft hij niet.

“Had ik vorig seizoen 3 op 8? Oei, dat is niet zo goed, hé” (lacht)

“Mij maakt het eigenlijk niet zo veel uit welke ploegen er nog bij de eerste zes eindigen. Dat we Genk definitief kunnen uittellen? Dat klopt, maar ik denk dat het voor hen sowieso al moeilijk zal worden. Zelfs als ze van ons zouden winnen.”

In december 2015 speelde Vanaken al een eerste keer mee met onze prono. Hij herinnert het zich nog als we het oprakelen. “Ik heb al eens meegespeeld, hé. Had ik toen 3 op 8? Oei, dat is niet zo goed, hé. Ik ben niet echt geweldig als het op pronostieken aankomt. Of ik nu beter ga doen dan vorig seizoen? Het zou leuk zijn, maar het is allesbehalve gemakkelijk. Alles wordt nu beslist.” (lacht)

Hans Vanaken versus Voetbalkrant.com

Speeldag 29Hans VanakenVoetbalkrant.com
Genk-Club Brugge21
Moeskroen-StandardX1
Oostende-Lokeren21
Zulte Waregem-Westerlo11
Mechelen-Anderlecht1X
Charleroi-Kortrijk12
Waasland-Beveren-GentX1
STVV-Eupen11

Klassement

Jens Cools, Thomas Foket, Birger Verstraete en Michiel Jonckheere 6/8
Siebe Blondelle en Siebe Schrijvers 5/8
Benji De Ceulaer, Brecht Dejaegere, Zinho Gano, Pieter Gerkens, Timothy Derijck, Stef Peeters, David Hubert, Laurens Paulussen en ​Killian Overmeire 4/8
Bryan Heynen, Guus Hupperts, Guy Dufour, Nicolas Rommens, Mats Rits, Leandro Trossard, Tom De Sutter en Hendrik Van Crombrugge 3/8
Olivier Myny, Maxime Annys 2/8

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties