Anderlecht duidelijk: "Gaan niet meer investeren in jongeren die school verwaarlozen, ...", maar wij kennen wel iemand die Lukebakio en Iseka onderdak wil geven

Anderlecht duidelijk: "Gaan niet meer investeren in jongeren die school verwaarlozen, ...", maar wij kennen wel iemand die Lukebakio en Iseka onderdak wil geven
Foto: © photonews

Herman Van Holsbeeck is formeel: Dodi Lukebakio en Leya Iseka lijken niet meteen nog veel kansen te gaan krijgen bij Anderlecht de komende jaren. En dus kunnen ze uitkijken naar een andere ploeg. Wie wil ze een hand boven het hoofd houden - of een strenge hand aanbieden?

Van Holsbeeck is duidelijk dat ze op niet te veel kansen meer moeten rekenen. Momenteel worden ze uitgeleend aan Toulouse (Lukebakio) en Marseille (Iseka), maar deze zomer komen ze terug naar de vertrouwde stal.

"Vroeger staken we veel geld in jongeren die als talenten werden beschouwd. Als ik nu met de coach van Marseille bel, dan blijkt Iseka dezelfde problemen te vertonen als bij ons", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Jongeren die op hun 14e al te laat komen, school verwaarlozen, ... We gaan daar niet meer fors in investeren. Voor deze twee is het te laat om dat nog recht te trekken."

Maar was Soualiho Meïté niet ook een losbol in zijn jonge jaren, die het soms niet te nauw nam met de regeltjes? Voor Francky Dury lijken dit soort profielen geschenken uit de hemel om mee aan de slag te gaan. "We moeten de banden met de topclubs aanscherpen en bij hen spelers gaan huren. Dat moet van twee kanten komen", gaf hij alvast een voorzet richting paars-wit.

Ook voor deze twee? Iseka stond al langer op het verlanglijstje van Dury. Ook de kapitaalkrachtige Coucke zou overigens kunnen azen op talent van Anderlecht. Zo gaf hij eerder ook onder meer Canesin en Jordan Lukaku een kans bij de Kustboys - zij hebben alvast niet ontgoocheld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties