Moeten Vanhaezebrouck en Mazzu meteen boete van 5000 euro betalen? Vanderhaeghe weet waarom hij op de lippen bijt

Moeten Vanhaezebrouck en Mazzu meteen boete van 5000 euro betalen? Vanderhaeghe weet waarom hij op de lippen bijt
Foto: © photonews

Benieuwd of en wat de bevoegde commissies de komende dagen gaan beslissen, maar de regels zijn strenger geworden dan ooit. 5000 euro boete riskeren voor een foute uitspraak? Het zou zomaar kunnen.

Geen van de coaches werd dit weekend weggestuurd, maar er gebeurden wel enkele dubieuze zaken. Zo communiceerde Félice Mazzu vanop de tribunes duidelijk via zijn scout met mensen op de bank. En dat is verboden voor een geschorste coach.

Mogelijk krijgt de oefenmeester van Charleroi daarvoor een nieuwe schorsing en een serieuze boete. Maar ook Hein Vanhaezebrouck kan - afhankelijk van de interpretatie van de regels - mogelijk op de blaren moeten zitten.

"Als ik zie wat de vierde ref allemaal doet ... Dan waren ze niet klaar om een topper te fluiten", foeterde die. Kritiek op de ref mag, maar de regels zijn bijzonder streng geworden bij de KBVB.

Yves Vanderhaeghe beet dit weekend alvast op zijn lip: "Het tegendoelpunt? Ik heb gehoord dat ik 10.000 euro moet betalen als ik iets verkeerd zeg, dat vind ik een beetje te veel geld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties