Vandenbempt snapt kritiek op Vertenten niet: "Ordinaire schoppartij"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 52 reacties
Vandenbempt snapt kritiek op Vertenten niet: "Ordinaire schoppartij"
Foto: © photonews

In AA Gent tegen Club Brugge gingen de poppetjes meermaals aan het dansen. Er kwam vanuit de coaches heel wat kritiek op de arbitrage, maar volgens Vandenbempt was dat onterecht.

Hij walgde van de vele zware overtredingen. "Ik weet wel dat Play-off I een verhevigde vorm van competitievoetbal is. Dat er veel spanning op zit en dat de belangen groot zijn. En er speelt sowieso al een historische rivaliteit tussen AA Gent en Club Brugge", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"Maar dan nog zijn al die redenen echt geen excuus vind ik voor wat bij momenten een ordinaire schoppartij was. Met niet enkel veel te veel overtredingen (vaak ook heel zware en gevaarlijke), maar ook voortdurend discussies."

Vertenten heeft het zeer behoorlijk gedaan in onmogelijke omstandigheden

-Peter Vandenbempt

Het spel zat dan ook van het begin op de wegen. "Vanaf minuut één waren de intenties van beide teams duidelijk. Ze wilden er een fysieke slag van maken. Voetbal mag best hard en intens zijn. Maar als het voetbal zelf er onder verloren gaat, dan is er volgens mij toch wat mis."

De kritiek op Vertenten vond hij dan ook niet kunnen. "Ik vind het dan ook echt ongelofelijk dat er achteraf kritiek komt op ref Vertenten, die zich zogezegd te veel op de voorgrond heeft willen drummen. Behalve dat hij Poulain rood had moeten geven, heeft Vertenten het in die onmogelijke omstandigheden zeer behoorlijk gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties