Blind getrouwd en het blijft duren: waarom Gent en Vanhaezebrouck van elkaar houden
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 6 reacties

AA Gent en Hein Vanhaezebrouck nog steeds verliefd? Ze blijven voorlopig samen

Blind getrouwd en het blijft duren: waarom Gent en Vanhaezebrouck van elkaar houden
Foto: © Photonews

Hein Vanhaezebrouck en AA Gent, het is een goed huwelijk. De voorbije jaren waren er te pas (en te onpas) geruchten over een snelle scheiding, maar ook na dit seizoen lijken beide partners gewoon samen te blijven. Blind getrouwd als ze waren, hebben ze wel snel elkaar weten te vinden.

En net daarom blijven ze misschien wel samen. Hein Vanhaezebrouck zal zeker de kat uit de boom blijven kijken en als een buitenlandse topclub zich komt aanbieden, dan lijkt een overstap wel te kunnen gebeuren. Maar voor de eerste de beste club zal de coach Gent niet meer zomaar verlaten. En dat heeft enkele redenen.

1. Geleerd uit het verleden

Hein is van nature nogal honkvast. De oefenmeester van de Buffalo's was bij Kortrijk de koning te rijk en wilde er ook lange tijd blijven. Maar met Racing Genk kwam een topper aankloppen en dus ging Hein. Om een jaar later met een ontgoocheling rijker terug te keren naar de vertrouwde stal.

Zomaar vertrekken naar een ploeg waar hij niet 100% zeker is dat er in functie van hem kan gewerkt worden? Dat zien we hem niet meer doen. En bij Gent krijgt hij ook steeds meer aanzien.

2. Inspraak

En met die aanzien kan hij ook steeds meer inspraak krijgen in de beslissingen van de Buffalo's. Een nieuw geval Boussoufa zien we niet meteen meer gebeuren bij Gent.

Vanhaezebrouck wil overigens nog steeds een vervanger voor Sven Kums en lijkt die aanstaande zomer ook zeker te gaan krijgen. Het mag wat kosten, een methode van De Witte & co om Hein te paaien.

3. Populariteit

De populariteit van Vanhaezebrouck in Gent is groot, net zoals dat ook in Kortrijk het geval was. Met de Buffalo's zette hij dingen neer die niemand hem wist voor te doen.

Het standbeeld staat er (nog) niet, maar de titel én de uitstekende campagne in de Champions League geven hem een aura van onoverwinnelijkheid. Zelfs als de code nog maar eens gekraakt wordt, zijn ze bij de Buffalo's niet meteen nerveus. Play-off 1 werd alsnog gehaald, paniek was er nooit (echt). Dat geeft rust bij de manier van werken.

En Gent? 1. Kampioenenmaker nodig

Maar het werkt natuurlijk ook in de andere richting: zonder Vanhaezebrouck had Gent dit seizoen misschien géén play-off 1 gespeeld. In jaren waarin structureel en sportief veel aan het veranderen is - ook qua spelersmateriaal - heb je een archtitect nodig.

Vanhaezebrouck ís die architect. Daarom dat Gent hem ook een loonsverhoging en een nieuw contract wilde aanbieden, want veel andere coaches met zijn mérite lopen er niet (vrij) rond.

2. Professionalisering

De Buffalo's zetten stappen op verschillende fronten. Een mental coach, een nieuw oefencentrum, ... de voorbije jaren werd aan veel gewerkt. De werken zijn nog niet af, maar ook hier speelde Vanhaezebrouck een grote rol.

Dat hij het oefencomplex heeft laten bouwen naar zijn wensen? Dat geeft hem armslag om te blijven, want de club heeft hem wel degelijk nodig om wegwijs te raken in dat nieuwe complex. Hij zet de club naar zijn hand, dus willen ze die hand ook houden.

3. Grandeur

En ook in Europa wil AA Gent de komende jaren zeker nog eens iets laten zien. Wie heeft ondertussen meer ervaring dan Vanhaezebrouck met Europese stunts en leuke wedstrijden? Weinigen.

Gent wil verder met Vanhaezebrouck en doet daarvoor veel water bij de wijn. Ze nemen elkaar al eens graag vast en op een kleine ruzie hier en daar na, lijkt ook de intimiteit te groeien. For ever and ever? Dat nog niet, maar voorlopig nog steeds gewoon getrouwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties