Vorige keer al zoveel problemen... Hoe gaat Anderlecht nu dubbel zoveel Gents gevaar oplossen? "Gewoon van profiteren"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 25 reacties
Vorige keer al zoveel problemen... Hoe gaat Anderlecht nu dubbel zoveel Gents gevaar oplossen? "Gewoon van profiteren"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Herinnert u zich nog Anderlecht-Gent uit de reguliere competitie? René Weiler greep zich verschillende keren naar het hoofd telkens hij Moses Simon zag voorbijsnellen op de linkerkant. Stéphane Badji deed bijna een verkoudheid op en nu is het gevaar dus dubbel.

Vorige keer loste Weiler dat op door bij de rust Acheampong als rechtsachter te posteren, maar nu zou hij twee van die snelle Ghanezen nodig hebben. Want er zit er bij Gent sinds Nieuwjaar nog eentje die een serieus sprintje kan aantrekken: Samuel Kalu zal immers niet zoveel moeten onderdoen voor Simon. En dus is de vraag hoe Anderlecht dat gaat oplossen... "Ze hebben flink geïnvesteerd en die snelle flanken werken langs twee kanten", aldus Frank Boeckx.

"Wij kunnen gebruik maken van hun aanvalsdrang om de ruimte in hun rug te gebruiken", ziet de doelman van Anderlecht. Obradovic zal alvast zijn beste schoenen mogen aantrekken en wie Weiler op de rechtsachter gaat zetten is nog een raadsel.

Welke rechtsachter?

Vorige week posteerde hij daar Spajic, maar die is niet echt van de snelste en wendbaarste aangezien hij een echte centrale verdediger is. Najar zou ideaal geweest zijn, maar die is nog out. Dus komen we uit bij Dennis Appiah. Of neemt Weiler onmiddellijk een risico en zet hij Frank Acheampong als rechtsachter?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties