Proto kijkt naar ex-club Anderlecht en ziet: "Toen ik zei wat Weiler heeft aangepakt, werd ik voor gek versleten"

Redactie
| 17 reacties
Proto kijkt naar ex-club Anderlecht en ziet: "Toen ik zei wat Weiler heeft aangepakt, werd ik voor gek versleten"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Proto gaat voor de eerste keer aan play-off 1 beginnen bij een club die niet Anderlecht is. En net op tijd is hij weer volledig fit. Maar de doelman ziet ook wat er bij zijn ex-club gebeurd is: "Ik heb die mentaliteit in de kleedkamer destijds al aangekaart."

Proto ziet dat René Weiler goed werk heeft geleverd. "Het probleem dat Weiler heeft aangepakt, dat de mentaliteit van sommige jongens in de kleedkamer van Anderlecht niet goed zat, heb ik destijds al aangekaart, maar toen werd ik voor gek versleten. Weiler heeft nu de kleedkamer uitgekuist en Anderlecht staat op kop", aldus Proto in Het Nieuwsblad.

"Hij heeft veel kritiek gekregen, maar als hij op het einde van het seizoen kampioen wordt, zal iedereen moeten toegeven dat hij goed werk heeft geleverd. Tegenover de voorbije jaren heeft Anderlecht nu verschillende spelers die individueel het verschil kunnen maken: Teo, Hanni, Tielemans, ..."

Er zal meer druk op Boeckx komen te liggen

Zijn opvolger in doel krijgt ook een pluim. "Je kunt ook alleen maar respect hebben voor wat Frank Boeckx heeft gerealiseerd. Toen hij bij Anderlecht arriveerde, was hij al blij als derde doelman terecht te komen in een club met een goede structuur om zijn conditie weer op peil te brengen."

"Dat hij nu eerste doelman is, is een sprookje. Hij is pas dertig, zijn carrière is helemaal gelanceerd. Maar tot dusver heeft hij zich met relatief weinig druk ­kunnen opwerken bij Anderlecht, in de toekomst zal er ook meer druk op hem komen te liggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties