Pas zijn contract verlengd, maar Vanhaezebrouck dacht in dit scenario aan een vertrek bij AA Gent

Redactie
| 2 reacties
Pas zijn contract verlengd, maar Vanhaezebrouck dacht in dit scenario aan een vertrek bij AA Gent

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck en AA Gent kondigden dinsdagavond groot nieuws aan. De twee partijen verlengden hun samenwerking tot medio 2019. Maar het had ook anders kunnen lopen.

De Buffalo's verzekerden zich tijdens de reguliere competitie pas op de slotspeeldag van deelname aan play-off 1. Indien dat niet was gelukt, had Vanhaezebrouck met een vertrek gespeeld.

"Ik had het mislopen van play-off 1 mogelijk een mislukking, een ontgoocheling gevonden", vertelt hij in Wigwam, het magazine van AA Gent. "En misschien had ik mij afgevraagd: Kan ik nog verder werken? Kan ik in die club nog dat respect genieten?"

Sporen nalaat

"Misschien had het ook van de andere kant kunnen klinken: Wil je verder gaan of wil je een andere uitdaging? Als je voelt dat dit sporen nalaat, is het misschien beter om te zeggen: Laat ons op een deftige manier uit mekaar gaan."

Uiteindelijk klopte Gent KV Mechelen in een rechtstreeks duel om PO1. De kampioen van 2015 is momenteel de enige club die nog niet verloor in de strijd om de landstitel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties