Preud'homme legt uit wat er gebeurde bij érg vreemd tegendoelpunt waarbij Horvath in de fout ging

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Charleroi
| 29 reacties
Preud'homme legt uit wat er gebeurde bij érg vreemd tegendoelpunt waarbij Horvath in de fout ging
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won vrijdagavond met duidelijke 1-3-cijfers op het veld van Sporting Charleroi. Al had het ook anders kunnen lopen na het wel érg vreemde doelpunt dat de ploeg van Michel Preud'homme slikte.

Aan het begin van de tweede helft legde debuterend doelman Ethan Horvath de bal neer in de zestienmeter omdat hij dacht dat de scheidsrechter voor een overtreding had gefloten. Maar dat was niet het geval…

Fluitsignaal

Na de match legde trainer Preud’homme het voorval uit. “Het is heel simpel: Horvath heeft een fluitsignaal gehoord. Bovendien had dat ook logisch geweest, want in de fase die aan het doelpunt voorafging was er aan de middenlijn een fout op Vossen.”

Maar scheids Lardot liet op dat moment gewoon doorspelen en dus moest Horvath de bal enkele ogenblikken later niet op het gras leggen. “Het fluitsignaal dat Horvath heeft gehoord kwam duidelijk niet van de scheidsrechter, hé”, besefte ook Preud’homme na afloop van de partij.

Goeie reddingen

Toch zag de coach van Club zijn doelman voor het overige een goede debuutwedstrijd spelen. “Hij heeft na het tegendoelpunt nog enkele goeie reddingen verricht op afstandsschoten. Ondanks het feit dat dat niet makkelijk is, is Ethan geconcentreerd gebleven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties