Reactie Weiler ziet drie redenen waarom het zo slecht was

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 8 reacties
Weiler ziet drie redenen waarom het zo slecht was
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht won tegen Zulte Waregem en daarmee is zowat alles gezegd. Want qua voetbaltechnische en -tactische kwaliteiten was het niet om over naar huis te schrijven. René Weiler wou daar ook niet flauw over doen. "Het was niet zo goed nee..."

Weiler gaf grif toe dat het spelniveau niet te best was. "Maar voetbal is allemaal veel gecompliceerder dan jullie blijkbaar allemaal denken. Vandaag lag het niet enkel aan Anderlecht dat slecht was, maar ook aan Zulte Waregem dat gewoon goed was", opende Weiler.

Maar hij zag ook wel redenen waarom het bij Anderlecht niet zo vlot loopt. "Ik voelde inderdaad dat er stress in mijn groep zit", knikte de Zwitser. "Als tweede punt kenden we ook al de resultaten van de andere ploegen, wat de stress nog wat deed oplopen. En ten derde hebben we veel spelers die nog niet in deze situatie gezeten hebben..."

Rekenen

Anderlecht kan het nu zondag afmaken in Brugge, maar ondanks héél veel aandringen, bleef Weiler daarover op de vlakte. "Alles is nog mogelijk", werd hij zelfs een beetje boos op een Waalse collega. "Er zijn nog negen punten te verdienen en wij hebben er maar vier voor. Je kan zelf toch ook rekenen? Wij rekenen ons alvast nog niet rijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties