Jonkies van Club Brugge bejubeld: "99% kende hem paar weken nog niet, maar nu ...!"

Jonkies van Club Brugge bejubeld: "99% kende hem paar weken nog niet, maar nu ...!"
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme koos tegen Charleroi volop voor de jeugd. Met Ethan Horvath in doel en Ahmed Touba in de verdediging ging blauw-zwart allerminst ten onder. Analisten en fans waren dan ook zeer te spreken over de jeugdige kerels.

Toegegeven: Ethan Horvath blunderde erg opvallend, waardoor Pollet kon scoren. Geen dure fout zou blijken, maar wel knullig. Toch was het eerder een foutje door een gebrek aan ervaring, dan door een gebrek aan keeperskwaliteiten. Meer zelfs: de Amerikaan verbaasde met enkele knappe reddingen. "Ondanks zijn fout wordt hij een grote", aldus Aad De Mos duidelijk in Het Laatste Nieuws.

"De ploeg heeft weer energie. Het was een verademing qua voetbal hoe Touba het op de back deed", aldus de analist verder over de jonge linksachter. Die inderdaad niet teleurstelde, dat vonden ook de fans: "Het is leuk om zien dat Michel Preud'homme de jeugd eindelijk kansen geeft. Misschien zelfs een beetje té laat", aldus Johnny Wauters van Blauw Zwart Zelzate.

"99% van de fans wisten enkele weken geleden nog niet wie die Touba was, maar nu zullen ze het wel weten. Hij maakt zijn truitje nat en wil echt werken en vechten voor de ploeg, meer vragen wij als supporters niet van de jonge gasten. Hij komt er wel, als hij de voetjes op de grond kan houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties