Een half jaar in Genk en nu al 15 miljoen euro waard? Dit is waarom
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Sander Berge is zijn 15 miljoen waard, menen kenners

Een half jaar in Genk en nu al 15 miljoen euro waard? Dit is waarom
Foto: © photonews

Een half jaar, meer heeft Sander Berge niet nodig gehad voor ploegen van het kaliber Monaco te overtuigen van zijn talent. Een half jaar waarin zijn waarde meer dan verzevenvoudigde. Hoe is zoiets mogelijk?

De huidige (officiële) marktwaarde van Berge wordt immers op zo'n goeie drie miljoen euro geschat. Logisch gezien hij in januari voor zo'n twee miljoen werd gekocht door Genk. Hoe komt men dan bij een bod van om en bij de 15 miljoen? Velen vragen het zich af, maar wij legden ons oor te luister en kwamen terug met volgende opmerkingen.

Leeftijd

Maar dus: zijn leeftijd is natuurlijk zijn grootste pluspunt, gecombineerd met het feit dat hij quasi alles speelde bij Genk sinds hij in januari aankwam. Dat betekent dus dat zijn talent meteen werd opgemerkt door de trainer (Stuivenberg).

Progressiemarge

Clubs van het genre Monaco gaan ook niet over één nacht ijs en hebben al verschillende keren scouts uitgezonden. Die zagen de jonge Noor aan het werk en kwamen terug met een heel positief scoutingsrapport. Ondanks dat er nog werkpunten zijn aan zijn kopbalsterkte en pass naar voor, is hij duidelijk de man die voor verdediging heel veel opkuist.

Doorverkoop

Als hij slaagt bij een grote club maken de Monegasken sowieso winst op hem als er een Premier League- of Bundesliga-club komt aankloppen. Monaco is dan wel een grote naam in Frankrijk, het moet het ook nog altijd hebben van de doorverkoop van jonge talenten. Aangezien ze in Berge ook een potentiële topper zien, hopen ze hem later zelf voor een veelvoud te verkopen

Genk overtuigen

En dan is er nog de factor Genk natuurlijk. Die hebben net een team gebouwd waar ze van menen dat het volgend seizoen gaat meestrijden voor de titel. En daar speelt Berge een belangrijke rol in. Nog zo'n goudhaantje vinden, wordt niet makkelijk.

En dat weet Monaco ook, waardoor het direct met het grote geld goochelt om de beslissing van de Limburgers moeilijker te maken. Voor elke Belgische topclub betekent zo'n som immers quasi de helft hun jaarbudget.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties