Anderlecht-coryfee legt vinger op de wonde: "Ze spelen geen champagnevoetbal. Daar heeft deze ploeg de kwaliteiten niet voor"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 76 reacties
Anderlecht-coryfee legt vinger op de wonde: "Ze spelen geen champagnevoetbal. Daar heeft deze ploeg de kwaliteiten niet voor"
Foto: © Photonews

Mocht Anderlecht niet in het paars en wit voetballen, een buitenstaander zou er de Brusselse club niet kunnen uithalen. Anderlecht maakt het voetbal niet tegenwoordig, het speelt vanuit een sterke organisatie en loert op de counter. Hoe is het zover kunnen komen?

Ge moet roeien met de riemen die ge hebt, hé”, steekt Anderlecht-coryfee Gille Van Binst in een gesprek met Voetbalkrant.com van wal. “Anderlecht speelt enorm compact en maakt het spel niet. Maar als je naar de meest recente resultaten kijkt, moet je zeggen dat de trainer gelijk heeft.”

Toch is en blijft het vreemd om Anderlecht countervoetbal te zien spelen. “Maar ’t is wat ze het beste kunnen, hé", benadrukt Van Binst. "En als trainer moet je wat je ploeg het beste kan in praktijk brengen. Dat is gelukt en Anderlecht staat op kop.”

"Het resultaat is heilig, het voetbal is bijzaak"

Gille Van Binst

“’t Is geen champagnevoetbal, maar die tijd is voorbij. Deze ploeg heeft daar de kwaliteiten niet voor. Geloof me: Weiler haalt het maximum uit zijn ploeg, op welke manier dat ook moge zijn", gaat Van Binst verder.

In het Constant Vanden Stockstadion telt maar één ding: de titel. “Het resultaat is heilig, het voetbal is bijzaak. Anderlecht wacht al drie jaar op een nieuwe titel. Het moét nu wel gebeuren. En geef hen eens ongelijk als je ziet hoeveel miljoenen (doelt op het geld van de Champions League, ndvr.) er op het spel staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties