Eén obstakel blokkeert de weg: "Anders zouden we zonder moeite Cristiano Ronaldo kunnen halen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Eén obstakel blokkeert de weg: "Anders zouden we zonder moeite Cristiano Ronaldo kunnen halen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een goed jaar geleden werd Internazionale overgenomen door Chinese investeerdersgroep Suning. Als het van hen afhing, kochten ze elke wereldspeler op om in Milaan te komen voetballen, maar één groot obstakel staat blokkeert de weg.

“Vandaag de dag hebben we sterke en solide eigenaren. De nieuwe Chinese eigenaars zouden zonder moeite de beroemdste spelers in de wereld kunnen kopen, zoals Cristiano Ronaldo, maar de waarheid is dat we dat niet kunnen doen vanwege Financial Fair Play”, zei sportief directeur Piero Ausilio tijdens een gastlezing op een Milanese unief. “De ontwikkeling van een club weegt heel zwaar. Alles moet in verhouding zijn met de inkomsten. Wij moeten ons hier ook aan houden om mee te kunnen doen aan Europese toernooien.”

Het is niet dat we dat niet willen, het is simpelweg niet mogelijk

Piero Ausilio

“Ik lees iedere dag over spelers die wij zouden kopen, maar de waarheid is dat we ons aan de salarislimiet moeten houden. Onze inkomsten liggen rond de 200 á 230 miljoen euro, terwijl Juventus, dat meestal meedoet aan de Champions League, 400 miljoen binnen krijgt”, klonk het.

“Inter heeft geprobeerd om Paulo Dybala over te nemen, maar er was een verschil van twintig miljoen met Juventus en hij ging uiteindelijk daarheen. Het is nu niet mogelijk om tweehonderd of driehonderd miljoen uit te geven op de transfermarkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties