Dury zal veel kunnen bekijken tijdens de voorbereiding, ook enkele wintertransfers krijgen een nieuwe kans

Dury zal veel kunnen bekijken tijdens de voorbereiding, ook enkele wintertransfers krijgen een nieuwe kans
Foto: © photonews

Zulte Waregem kocht deze winter gretig in, maar de meeste van de spelers die het aantrok moesten vooral een wissel op de toekomst zijn. Terwijl het team aan de zomertransfers begint, is het nog maar de vraag hoe de wintertransfers nog in het plaatje zullen of kunnen passen.

Met Mühren, Bala, Ankersen en Severin werden eerder al wat nieuwkomers aangetrokken die met oog op volgend seizoen moeten gaan renderen. Al wil Ankersen volgens niet-bevestigde bronnen alweer vertrekken bij Essevee, omdat hij weinig speelkansen kreeg. "Sommigen acclimatiseren beter dan anderen. In juli komen is sowieso makkelijker dan in januari. Ik heb hem dan ook gezegd om de tijd te nemen", gaf Dury daarover eerder aan. Toch lijkt hij niet meteen op veel kansen te moeten rekenen aan de Gaverbeek. 

Terwijl Walsh, Reichert en straks De Pauw officieel de eerste drie zomertransfers zijn, gelooft Dury toch ook nog enkele van de wintertransfers te kunnen aanwenden in het grotere verhaal. Rest de vraag: wie zullen dat zijn? Robert Mühren liet al een paar keer een klasseflits zien, maar moest inpassen. "Hier moet hij veel harder werken om de bal te veroveren, maar het is een zeer goede voetballer."

Van Severin en Bala was Dury op training al meermaals enthousiast in de vorige jaargang, een volledige voorbereidingsperiode zou hen misschien nog een niveautje hoger kunnen tillen. Dat deed het vorig seizoen ook met pakweg Soualiho Meîté, die nu vertrekt langs de grote poort en voor rond de acht miljoen euro.

Tenslotte: Babacar Gueye kwam op huurbasis over van Hannover 96, zonder aankoopoptie. Essevee praatte met Hannover over een vernieuwing van het huurcontract, maar net als bij Coopman (Club Brugge) is er nog geen definitieve beslissing genomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties