Sa Pinto moet de Rouches wakker schudden: "Sommige spelers houden niet genoeg van de sport"

Jordan Horwood
Jordan Horwood en Redactie vanuit Luik
| 15 reacties
Sa Pinto moet de Rouches wakker schudden: "Sommige spelers houden niet genoeg van de sport"

In Luik wordt Ricardo Sa Pinto gezien als de ideale coach om een spelerskern die het dit seizoen liet afweten wakker te schudden. Sportief directeur Olivier Renard heeft er alvast alle vertrouwen in.

Het lijkt misschien alsof Standard al lang op het slechte pad is, maar een paar maanden geleden verliep het eigenlijk nog heel goed. Tot er ineens niets meer lukte. "In de tweede seizoenshelft zagen we een slechte prestatie van de hele ploeg, maar enkele maanden daarvoor was het nog anders. Alle analisten zijn het daarover eens," zei Renard.

Afhankelijk van zeven of acht basisspelers

Tijdens de mercato zal er ongetwijfeld heel wat beweging zijn op Sclessin. "We moeten absoluut werken met een kleinere kern. We moeten niet snel op zoek gaan naar een basiself, maar wel zeven of acht basisspelers waar we rond kunnen bouwen. We hebben al meerdere spelers gescout, nu gaan we kijken wat de coach zoekt."

De komst van Sa Pinto moet de speler wakker schudden. "Zoals de coach al zei: hij leeft voor het voetbal. Hij moet dat ook in zijn spelers steken. Dat is iets wat de voorbije maanden zeker ontbrak, sommige spelers houden niet genoeg van de sport. De trainer heeft het recht en de plicht om te zeggen wie mag blijven," besloot Renard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties