Expert over 'te dikke' Oulare: "Niet noodzakelijk, kijk naar rugbyspelers"

Redactie
| 8 reacties
Expert over 'te dikke' Oulare: "Niet noodzakelijk, kijk naar rugbyspelers"
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Begin er maar eens aan hoor om als verdediger tegen Obbi Oulare te spelen: 1m96 en na de recente weging 102 kg. Laszlo Bölöni heeft zijn spits opgedragen om te vermageren, maar om hem in de klasse 'overgewicht' te steken, dat is relatief volgens expert Paul Van Den Bosch van Energy Lab.

Van Den Bosch neemt jaarlijks de spelers van Anderlecht en KV Mechelen onder handen en zegt dat het BMI (vergelijking lengte-gewicht) niet doorslaggevend is in alle gevallen. "Je moet niet kijken naar het lichaamsgewicht, maar naar hoe het lichaam is opgebouwd."

"En daar is vooral het vetpercentage van belang. Bij de meeste topvoetballers schommelt dat rond de 10 procent. Maar er kan een grote variatie op zitten. Bij duursporters en atleten is dat minder het geval. Wielrenners zitten bijna altijd aan 6 of 7 procent, spurters aan 7 of 8 procent."

Ik zou er niet graag tegen spelen

Oulare mag natuurlijk wat kilo's verliezen, maar het is ook niet noodzakelijk zo dat hij té zwaar staat. "Het is niet zo dat je snelheid verliest naarmate je meer spieren hebt. Kijk naar rugbyspelers die meer dan 100 kilo wegen en toch razendsnel zijn. Ze hebben veel explosieve spiervezels en zijn echte tanks. Ik kan me voorstellen dat Oulare ook zo’n speler kan zijn. Ik zou er als verdediger niet graag tegen spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties