Boezemvrienden uit 1997 Tielemans en Lukebakio gingen elk hun eigen weg: "Ik wacht op zijn invitatie om naar Monaco te gaan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Boezemvrienden uit 1997 Tielemans en Lukebakio gingen elk hun eigen weg: "Ik wacht op zijn invitatie om naar Monaco te gaan"

Youri Tielemans en Dodi Lukebakio (allebei van 1997) zijn generatiegenoten die samen opgroeiden bij Anderlecht. De ene realiseerde deze zomer een toptransfer naar AS Monaco. De andere probeert via een uitleenbeurt aan Sporting Charleroi zich opnieuw in de kijker te spelen.

Wie de ogen sluit en Lukebakio in het Nederlands bezig hoort, denkt meteen dat Tielemans het woord neemt. "Aah serieus? Ik wist niet dat onze accenten zo fel op elkaar trekken. (lacht) Youri en ik zijn al lang bevriend. Het is altijd fijn om jongens zoals hem, die ik al lang ken, terug te zien en te praten over de weg die elk is ingeslagen."

Lukebakio, perfect tweetalig en volgende week 20, ontpopte zich tot smaakmaker van dit seizoensbegin en versierse een selectie voor de Belgische U21. Tielemans scoorde woensdag tegen RB Leipzig zijn eerste Champions League-goal voor de club uit het prinsdom.

Youri is een voorbeeld voor veel jongeren die zo ver als hem willen geraken

"Ik ben enorm fier op hem. Hij is een voorbeeld voor veel jongeren die zo ver als hem willen geraken. We praten er vaak over. Ik hoop dat hij een mooie carrière kan maken. Monaco zal absoluut geen eindstation zijn."

"Of ik binnenkort eens op bezoek ga in Monaco? Als hij mij uitnodigt, waarom niet! Ik wacht alvast op zijn invitatie." (knipoog)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties