Maakt de geleide loting de Beker kapot? "Het verliest zijn charme"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 67 reacties
Maakt de geleide loting de Beker kapot? "Het verliest zijn charme"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor het eerst sinds lang zitten alle eersteklassers in de achtste finales van de Beker van België. De geleide loting heeft daar heel wat mee te maken. Is dat wel eerlijk voor de kleintjes?

De eersteklassers worden in het huidige systeem wel héél erg beschermd. Zo moeten ze pas in de zestiende finales deelnemen aan de Beker en zorgt de geleide loting ervoor dat een onderling duel vermeden wordt.

Zo moeten alle kleinere teams sowieso tegen een eersteklasser. Akkoord, het levert een mooie affiche op, doorgaans, maar echt veel kans maken de ploegen uit de lagere reeksen dan niet.

De Beker moet zijn toevalligheid behouden

-Eddy Snelders

Dit seizoen zitten voor het eerst sinds lang alle eersteklassers in de Beker door, geen toeval dus. En dat is jammer, vindt ook analist Eddy Snelders. "Ik vind dat de Beker zijn toevalligheid moet behouden."

"Het lot moet beslissen wie er tegen wie uitgeloot wordt, nu ontlopen de eersteklassers elkaar", gaat Snelders verder. Hij kijkt over het Kanaal en ziet dat het daar beter is. "Ik vind het systeem in Engeland beter."

"Het is een van de charmes van de beker dat twee kleintjes tegen elkaar kunnen komen." Zo zouden de kleinere teams ook meer kans maken op een kwart- of halve finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties