KBVB kiest eindelijk voor een vrouw

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
KBVB kiest eindelijk voor een vrouw
Foto: © photonews

Ook de KBVB is eindelijk mee met z'n tijd, toch wat de gelijkheid tussen mannen en vrouwen betreft. Voor het eerst zetelt er immers een vrouw in het Uitvoerend Comité.

Het heeft al bij al nog lang geduurd. Waarom? "Dat vraag ik me ook af. Misschien waren er ook geen kandidaten. Ik kom niet veel vrouwelijke collega's tegen in de voetbalwereld en bestuursraden", aldus Mieke De Clercq aan Sporza.

Ik kwam steeds dichter en dichter bij het bestuur -Mieke De Clercq

Ze is al een hele poos bestuurster bij Waregem. "Dat is begonnen door als passioneel supporter naar de wedstrijden van het oude Waregem te gaan. Dan ben ik dichter en dichter bij het bestuur gekomen, tot ze vonden dat ze iemand met financiële kennis nodig hadden. Die had ik, want dat is ook mijn opleiding."

"Ik denk dat het het nuttig is dat vrouwen deel uitmaken van de raad van bestuur, maar ik weet niet of er voldoende kandidaten zijn. Het is een hobby die nogal wat tijd in beslag neemt en ik weet niet of iedereen daar zoveel tijd kan insteken." Bovendien blijft het voetbal vaak een mannenbastion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties