Assistent-coach bij de Rode Duivels hoopt dat hij jongeren over heel de wereld kan inspireren: "Dat moet je vooral doen om te slagen"

Maarten Cattaert
| 0 reacties
Assistent-coach bij de Rode Duivels hoopt dat hij jongeren over heel de wereld kan inspireren: "Dat moet je vooral doen om te slagen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thierry Henry kan terugblikken op een fantastische voetbalcarrière. De ex-aanvaller weet dat vele jongeren naar hem opkijken en wil zijn rolmodelschap gebruiken om anderen te inspireren.

Thierry Henry kreeg het zelf ook niet bepaald in de schoot geworpen. Hij groeide op in Les Ulis, een beruchte buitenwijk van Parijs waar ook Patrice Evra en Anthony Martial het levenslicht zagen. Henry werd ontdekt door AS Monaco en debuteerde onder Arsène Wenger, de coach waarmee hij later successen zou boeken bij Arsenal.

“Vertrekken uit mijn geboortedorp en later de oversteek naar het buitenland maken was verre van eenvoudig. Het was zeer belangrijk om flexibel te zijn en te begrijpen dat wanneer je op een nieuwe plaats aankomt, je je moet aanpassen. Je moet de eerste stap zetten op vele vlakken. De cultuur begrijpen, de taal leren spreken, … “, vertelt Henry aan Sky Sports.

De assistent-coach van België wil als rolmodel graag jongeren over heel de wereld inspireren. “Het is belangrijk dat jongeren weten dat ze alles kunnen doen wat ze willen, als ze er maar hard voor werken.

"Alleen dan maak je het meeste kans op slagen", weet de Franse ex-goaltjesdief. "Het is heel belangrijk om te dromen en te weten dat er niet één, maar meerdere mogelijkheden tot succes zijn."

De Fransman won het WK in 1998 en het EK in 2000 en is topscorer aller tijden voor Frankrijk met 51 goals in 123 wedstijden. Ook bij het Engelse Arsenal scoorde hij meer goals dan wie dan ook. Hij won twee titels en drie bekers vooraleer naar FC Barcelona te trekken in 2007.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties