Nu niet opgeroepen, maar Martinez heeft wel een heel grote boon voor deze jongen

Nu niet opgeroepen, maar Martinez heeft wel een heel grote boon voor deze jongen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We gaan een serieus gokje wagen: Roberto Martinez neemt in juni Thomas Foket op in zijn definitieve kern voor het WK in Rusland. En dat zonder dat de rechtsachter van Gent al een volledige match op niveau gespeeld heeft... Maar in deze kan je de bondscoach doorgronden.

Sinds zijn aanstelling en de eerste keer dat hij Foket bij de nationale ploeg aan het werk zag, heeft Martinez nog niets anders gedaan dan met lof gestrooid over de flankspeler. "We waren allemaal ontgoocheld toen we het nieuws hoorden", aldus de bondscoach vrijdag. "Maar ik heb een fantastische reactie gezien van Gent, klasse om zijn contract te verlengen!"

Maar of hij kans maakt op het WK? Martinez hield zich op de achtergrond omdat hij niemand voor het hoofd wil stoten, maar in zijn entourage klinkt het dat een Foket op niveau er altijd zal bijlopen. "Thomas is een echter. Niemand verwachtte hem zo vroeg terug", klonk het nog.

Op feestje na Cyprus

En dat hij een speciale boon heeft voor Foket bleek ook uit het feit dat Foket uitgenodigd was voor het feestje na de zege tegen Cyprus, daar had Martinez hoogstpersoonlijk voor gezorgd. "Hij is een deel van de groep en deed een groot deel van de campagne mee", verklaarde hij. "Maar nu moet hij eerst zijn plaats veroveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties