Sa Pinto riskeert zware schorsing na show in het Park, rapport van ref Wouters is vernietigend: "Onaanvaardbaar, agressief en vijandig"

Redactie
| 37 reacties
Sa Pinto riskeert zware schorsing na show in het Park, rapport van ref Wouters is vernietigend: "Onaanvaardbaar, agressief en vijandig"
Foto: © photonews

Ricardo Sa Pinto ging woensdag met alle aandacht lopen in de Clasico tussen Anderlecht en Standard. Nadat een bierbeker in de buurt van de Portugees belandde, ging die pardoes op het veld zitten.

De Standard-coach veinsde dat hij werd geraakt door de beker, en ging minutenlang als een gek tekeer. Zowel spelers als leden van de staf moesten Sa Pinto tot kalmte aanmanen.

Scheidsrechter Luc Wouters was bijgevolg streng in zijn matchrapport. De Limburgse arbiter omschreef het gedrag van Sa Pinto als "onaanvaardbaar, agressief en vijandig ten aanzien van de scheidsrechter."

Uitleg voor de Geschillencommissie

Voor de cinema die hij langs de zijlijn opvoerde, moet Sa Pinto zich nu verantwoorden. "Na het lezen van de bevindingen van scheidsrechter Wouters zijn wij van oordeel dat een minnelijke schikking in dit geval niet mogelijk is", citeert Het Laatste Nieuws bondsprocureur Marc Rubens. "Meneer Sá Pinto wordt opgeroepen voor zijn houding langs de lijn en zijn gedrag ten opzichte van de scheidsrechter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties