Matton licht verrassende beslissing toe én kiest zijn mooiste moment: "Niet alleen door de blessures"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 1 reacties
Matton licht verrassende beslissing toe én kiest zijn mooiste moment: "Niet alleen door de blessures"
Foto: © photonews

De carrière van Thomas Matton was er één met hoogtes en laagtes. Na heel wat blessureleed in de laatste seizoenen bij Gent, kondigde hij zijn afscheid aan. Al wil hij niet die fysieke ongemakken aanduiden als hoofdreden.

Dat het meegespeeld heeft, is zeker. "Ik beleefde er niet zoveel plezier meer aan", aldus Matton. "Ik speelde weinig en had heel wat blessures." De hoofdreden ligt echter elders.

Matton wil zijn studies immers afronden. Hij combineerde topsport met zijn studie Sportwetenschappen al drie jaar. "De combinatie met mijn studies was steeds zwaarder aan het worden. Naast een bachelor heb ik ook een Master opgenomen. Ik kon telkens maar de helft van de vakken volgen en het zou te lang duren om af te studeren."

Die Champions League-goal steekt er uiteraard bovenuit

Hij krijgt bij AA Gent de kans om zich te ontwikkelen als techniektrainer bij de jeugd. "Het is een ideale leerschool voor mij. De combinatie met mijn studies levert voor beide partijen hopelijk voordelen op."

Hoe kijkt Matton terug op zijn carrière? "Spijt heb ik niet. Het mooiste moment was zeker die Champions League-campagne en dat doelpunt steekt er uiteraard bovenuit." Hij scoorde in Zenit waardoor die match toch nog spanning kreeg. "Die blessures, daar blijf ik niet lang bij stilstaan", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties