Extra pijnlijk voor Hein en zijn geplaagde Anderlecht: twee verhuurde spitsen even trefzeker als alle RSCA-aanvallers samen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 18 reacties
Extra pijnlijk voor Hein en zijn geplaagde Anderlecht: twee verhuurde spitsen even trefzeker als alle RSCA-aanvallers samen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen: roemloos uit de beker, Europees out en in de competitie pas derde. De kans dat RSCA straks gaat uitpakken op de transfermarkt is dan ook groot. Een spits staat al zeker op het verlanglijstje en dat terwijl twee RSCA-aanvallers het nochtans goed doen.

Wat is dan het probleem eigenlijk? Wel, dat die twee paars-witte spitsen niet het shirt dragen van Anderlecht, maar als huurling potten breken bij andere clubs in de Jupiler Pro League. We hebben het over Aaron Leya Iseka (Zulte Waregem) en Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren). Respectievelijk al goed voor 6 en 9 doelpunten, wedden dat ze straks hoog eindigen in de topschutterslijst?



Samen al 15 keer gescoord, wat geeft dat eigenlijk in vergelijking met de diepe spitsen van Anderlecht? Lukasz Teodorczyk, al maanden het spoor bijster, Hamdi Harbaoui en Robert Beric zitten samen amper aan 6 stuks. 'Teo' en zijn Tunesische concurrent voor de positie van targetspits hebben er elk drie in het mandje gelegd. De Sloveense huurling van het Franse Saint-Étienne komt er amper aan te pas en staat nog droog.



Extra zout in de wonde van Anderlecht dus en zelfs als je de 9 doelpunten van Henry Onyekuru - Hein Vanhaezebrouck beschouwt hem niet echt als een diepe spits - in rekening brengt, komen de vier meest aanvallende pionnen van de 34-voudige landskampioen nog maar aan het aantal van het duo Leya Iseka-Thelin. Dat er straks dus een nieuwe spits moet/zal komen, is duidelijk. Vraag is alleen: had RSCA geen kans moeten geven aan die twee huurlingen die nu elders furore maken? Wat denkt u ervan?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties