Reactie Lokeren aan zege geholpen door... Antwerp-fans? "Voor de wedstrijd maakte ik hen al duidelijk dat zo'n sfeer een boost moet geven"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Dirk Pieters vanuit de Bosuil
| 21 reacties
Lokeren aan zege geholpen door... Antwerp-fans? "Voor de wedstrijd maakte ik hen al duidelijk dat zo'n sfeer een boost moet geven"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als je wil weten hoe opluchting in zijn puurste vorm eruit ziet, moest je woensdagavond op de Bosuil zijn. Het spatte ervan af bij de spelers van Lokeren, maar ook bij trainer Peter Maes: "Dit doet natuurlijk enorm deugd."

"Ik had de spelers ook gezegd dat dit mogelijk was", aldus Peter Maes, die duidelijk onder de indruk was van de thuisaanhang. "Als je in zo'n sfeer niet alles kan geven, dan ben je geen voetballer. Hier doe je het uiteindelijk voor. Voor de wedstrijd maakte ik hen al duidelijk dat zo'n sfeer een boost moet geven."

Zelfs bij een verlies blijft een echte Antwerpenaar vol achter zijn ploeg staan. "Als je dan ziet dat Antwerp op achterstand komt, gaat dat publiek er nog meer achter staan. Fantastisch eigenlijk."

De wereld kan er plots helemaal anders uit zien voor Lokeren

Peter Maes

Toegegeven, de omstandigheden zaten een beetje mee, maar in Lokeren zal niemand daar wakker van liggen. "Op het einde vergeten we de wedstrijd helemaal dood te maken, maar de drie punten zijn het belangrijkste", weet ook Maes. "Volgende week winnen en de wereld kan er plots helemaal anders uit zien voor Lokeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties