? Al 2 jaar ongeslagen thuis en 30 op 30 dit seizoen en toch is er reden waarom Club moet vrezen voor Kerst in mineur

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
? Al 2 jaar ongeslagen thuis en 30 op 30 dit seizoen en toch is er reden waarom Club moet vrezen voor Kerst in mineur
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

In Brugge trekken ze zorgeloos de eindejaarsperiode in. De fiere leider staat met een straatlengte voorsprong op kop en kan rond deze altijd gezellige feestperiode uitpakken met straffe cijfers. Niks lijkt de kerst- en eindejaarspret te kunnen vergallen in Jan Breydel. En toch is er een valkuil...

Club Brugge, de imposante 'numero uno' in de Jupiler Pro League met 50 op 60, moet in 2017 nog één match afwerken. Volgende week dinsdag 26 december komt Moeskroen op bezoek. Op papier een eitje want 'Les Hurlus' zijn na een verrassend sterk competitiebegin afgegleden richting de grijze middenmoot. De thuisfans hopen al op een doelpuntenfestival zoals tegen Anderlecht afgelopen zondag, maar komt dat er wel?

Blauw-zwart liet het de voorbije jaren immers al een paar keer laten afweten tijdens het traditionele kerstfeestje op Olympia. Vorig seizoen komt de hudige leider onder de toenmalige coach Michel Preud'homme met de schrik vrij tegen - jawel hoor - Moeskroen. De Henegouwers komen al na enkele minuten verrassend op voorsprong via Nkaka en Club kan pas na het uur de scheve situatie rechtzetten.

Ontsnapt aan blamage

Eerst treft specialist van de vrije trappen Ricardo van Rhijn raak na een vreselijke blunder van bezoekende doelman Matej Delač. Zeven minuten later zet Jelle Vossen aan de tweede paal de 2-1 eindstand op het bord. Op assist van een opvallende rechtsachter Van Rhijn. Die gaat vroeg in de match niet bepaald vrijuit bij die vermijdbare 0-1 van Moeskroen en heeft zo een aandeel in de drie gescoorde doelpunten. Oef, Club ontsnapt aan een feestje in mineur. Opluchting troef. De blamage vermeden.



Kerstmutsen vliegen in het rond

Een jaar eerder, met name in het kampioenenjaar 2015-2016 is er al helemaal geen reden om te vieren. De laatste thuismatch van 2015 gaat pijnlijk verloren tegen grote rivaal Anderlecht. 1-4 wordt het en na afloop reageert het publiek behoorlijk woedend. De gratis uitgedeelde kerstmutsen vliegen in het rond. De kerstkalkoen van vijf dagen later is er eentje die zwaar op de maag valt. Op 26 december herpakt Club zich wel op het veld van KV Kortrijk. Het wordt eveneens 1-4, met dank aan een schitterende rush van José Izquierdo en ook nog goals van Vanaken, Diaby en Refaelov.

Afgang tegen Beveren

We keren nog een beetje verder terug in de tijd: de jaargang 2013-2014. Michel Preud'homme staat nog maar drie maanden aan het roer bij de West-Vlamingen en heeft de nodige ups en downs achter de rug. Op 22 december wint Club in de Ghelamco Arena echter met 1-3 van Vlaamse rivaal AA Gent. 1-3, met de Poolse winger Waldemar Sobota (goed voor 2 goals) als grote held. Ook goudhaantje Maxime Lestienne pikt zijn doelpuntje mee.

De laatste thuismatch van het jaar vier dagen later lijkt dan ook een formaliteit. Waasland-Beveren komt namelijk op bezoek in Jan Breydel, maar zorgt wel voor een stevige verrassing. Timmy Simons zet Club vroeg op voorsprong, maar Bojovic prikt een minuutje later al meteen tegen. Kort na rust is het uitgerekend blauw-zwarte huurling Ivan Tričkovski uit Macedonië die letterlijk en figuurlijk de kerstverlichting uitschakelt in Brugge. Moraal van het verhaal: Club kan dinsdag toch maar beter op z'n hoede zijn, ook al houdt niemand rekening met een klinkende kerstparty in mineur...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties