Zit er nog vis in de vijver van Neerpede? Ook deze jongens worden in het oog gehouden door Vanhaezebrouck

Zit er nog vis in de vijver van Neerpede? Ook deze jongens worden in het oog gehouden door Vanhaezebrouck

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Met Albert Lokonga en Francis Amuzu lijkt er eindelijk nog eens wat jeugd door te breken bij Anderlecht. Paars-wit hoopt er de komende maanden/jaren nog een paar te laten doorstromen. Want er staat een beloftevolle generatie klaar.

Anderlecht maakt er een punt van om talentvolle jongeren altijd een reeks hoger te laten spelen dan hun eigenlijke leeftijdscategorie. De beloften - de vroegere U21 - zitten dan ook vol met 18- en 19-jarigen. Vooral van de lichting van '99 - waar ook Lokonga en Amuzu deel van uit maken - wordt veel verwacht.

De klas van '99

Zo is er ook nog Milan Corryn, die de voorbije jaren van aanvallende middenvelder afzakte naar een plaats als centrale middenvelder of zelfs controlerende middenvelder, waar hij het spel kan sturen. Corryn stond altijd al bekend als talent, maar presteerde vorig seizoen iets minder, ook omdat hij als 17-jarige tegen heel wat oudere tegenstanders speelde.

Van dezelfde generatie zijn ook Sieben Dewaele (18, middenvelder), Alexis Saelemaekers (18, rechtsback), Sebastiaan Bornauw (18, centrale verdediger) en Daam Foulon (18, linksback) die volgend seizoen de ruggengraat van de Youth League-ploeg moeten vormen. Allemaal kregen zij de laatste maanden een contractverlenging.

Doelpuntenmachine

Bij de oudere jongens is het vooral kijken naar Mohammed Dauda, de 21-jarige Ghanese aanvaller met een neus voor doelpunten. En Kobe Cools (20), een enorm grote centrale verdediger die ook makkelijk scoort. Zijn verleden als aanvaller heeft daar alvast iets mee te maken.

Hein Vanhaezebrouck heeft geen schrik om de beloften mee te nemen en het is ook mede op zijn aanraden dat ze mee mogen op stage naar La Manga. "Als we transfers doen moeten we kijken dat ze de plaatsen van onze talentvolle jeugd niet inpakken", zei hij dinsdag nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties