2017 in de voetbalmomenten van Sander De Graeve: Londense Feesten, Parijse overmacht en emoties in Camp Nou

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
2017 in de voetbalmomenten van Sander De Graeve: Londense Feesten, Parijse overmacht en emoties in Camp Nou
Foto: © photonews

2017 was alweer een voetbaljaar om in te kaderen. Eentje met memorabele hoogtepunten, onvergetelijke prestaties en emotionele taferelen. Elke redacteur van Voetbalkrant kiest daarom zijn drie persoonlijke en meest beklijvende voetbalmomenten van het voorbije jaar. Vandaag: Sander De Graeve.

Gentse Feesten in Londen

Dat het enkele maanden later voorbij zou zijn voor Hein Vanhaezebrouck, kon niemand op donderdagavond 23 februari voorspellen. Vanhaezebrouck zorgde met zijn AA Gent voor één van de grootste stunts van de laatste jaren door Tottenham uit te schakelen in de Europa League.

De thuiswedstrijd werd gewonnen met het kleinste verschil, maar het was de magie van de terugwedstrijd die ervoor zorgde dat deze wedstrijd mijn momenten haalde. Meer dan tienduizend Buffalo-supporters overstemden een uitverkocht Wembley. Zoiets vergeet je niet snel.

Peter Vandenbempt gaf de goal van de zekerheid zó weer.

De Engelse fans beleefden het op deze manier.

Parijse overmacht

De meest indrukwekkende teamprestatie zagen we nog niet zo lang gelede. Paris-Saint-Germain slachtte in het Parc des Princes Anderlecht helemaal af. Paarswit begon met een opvallende opstelling aanvankelijk uitstekend, maar ging toch met 5-0 onderuit.

Emoties in Camp Nou

Het meest pakkende moment kwam er tijdens de traditionele galawedstrijd van FC Barcelona voor het seizoen. Blaugrana had voor de Gamper-trofee Chapecoense uitgenodigd.

Het Braziliaanse team verloor al z'n spelers op drie na bij een vliegtuigcrash. De overlevende spelers gaven de aftrap, de intussen miraculeus herstelde Alan Ruschel speelde met de kapiteinsband een groot deel van de wedstrijd. Zijn vervanging werd het kippenvelmoment van dit jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties