Iemand op zoek naar een scorende verdediger? Naast Brandon Mechele zijn dit er 10 die geregeld de netten doen trillen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Iemand op zoek naar een scorende verdediger? Naast Brandon Mechele zijn dit er 10 die geregeld de netten doen trillen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brandon Mechele die twee keer scoort in één match, het was nog nooit gebeurd. De 24-jarige verdediger trof tegen Charleroi twee keer raak met het hoofd en kan dit seizoen al fraaie statistieken voorleggen: 3 competitiedoelpunten en 2 stuks in de Croky Cup. Zijn er nog verdedigers die zo vlot scoren?

Stabiele verdedigers die geregeld hun goaltje meepikken, iedereen die al eens deelgenomen heeft aan de Gouden 11 weet dat de zoektocht naar spelers met dat profiel geen sinecure is. In de Jupiler Pro League lopen er echter een paar rond die de netten kunnen doen trillen. Wij zetten er enkele op een rijtje, Brandon Mechele exclusief natuurlijk.

1) Stefano Denswil
De defensieve compagnon van Mechele bij blauw-zwart is niet alleen een stevige kopper op stiltaande fases, hij is ook een specialist van de vrije trappen. Met zijn linker durft de 24-jarige Nederlander er al eens eentje in de hoek te draaien. Dit seizoen zit hij toch alweer aan 4 stuks: 2 in de Jupiler Pro League en 2 op het Europese toneel.



2) Kara Mbodj
De fysiek stevig uit de kluiten gewassen verdediger van Anderlecht is misschien geen kraan in het uitvoetballen, maar is wel een permanente dreiging op corners en vrije trappen. Zijn krachtige buffelstoten leveren paars-wit geregeld een doelpuntje op. Staat dit seizoen nog droog, maar vorig jaar kwam hij uit op 4, waarvan 3 in de competitie.



3) Timothy Derijck
De ervaren centrale verdediger van Essevee met een verleden in Nederland is niet alleen sterk met het hoofd, hij is ook de secure man van de strafschoppen bij de ploeg van Francky Dury en dan leg je er al eens makkelijker eentje binnen. Eindigde vorig seizoen knap met 9 goals op zijn teller en er zijn er niet veel in ons land die hem dat zullen nadoen.



4) Mijat Maric
De ervaren Zwitserse rot van Lokeren is net als Essevee-collega Derijck een penaltyspecialist en op die manier finisht de 33-jarige poulain van trainer Peter Maes vaak als een van de meest doeltreffende verdedigers. Vorig seizoen uitgekomen op zes goals, een jaar eerder goed voor vijf stuks en in het seizoen 2014/2015 zelfs voor maar liefst 13 (!).



5) Brecht Capon
Bij Club Brugge opgeleid als aanvaller en dus eigenlijk een beetje een valsspeler zou je kunnen zeggen. Bij KV Oostende de vaste rechtsback, maar mag geregeld ook wat hoger spelen en met resultaat. Is dit seizoen de 'verdediger' met de meeste doelpunten in onze competitie. Hij maakte er al vier, tegen Charleroi zelfs goed voor een hattrick.

6) Ari Skúlason
De kleine IJslandse international van Lokeren heeft een uitstekende trap in de voeten en die laat hij ook geregeld bewonderen. Als linksback dit seizoen al drie keer aan het kanon, twee daarvan maakte hij tegen Anderlecht. Het is niet iedereen gegeven. Vorig seizoen kwam de vleugelverdediger van de Waaslanders aan twee stuks. Doet dus nu al beter.

7) Dion Cools
Akkoord, hij mag in het systeem van Ivan Leko de hele flank voor zijn rekening nemen bij Club, maar is toch veel meer verdediger dan zijn collega aan de overzijde Anthony Limbombe. De 21-jarige belofteninternational duikt geregeld op voor doel en waagt geregeld zijn kans. En met succes want aan het kanon tegen Gent, Mechelen en Waasland-Beveren.



8) Davy De fauw
De ancien en kapitein bij Essevee, maar iemand die nog steeds onverdroten en gedreven zijn rechterflank afdweilt. Op stilstaande fases vindt hij met de kop geregeld een gaatje in de vijandige afweer, maar kan ook met de voeten al eens uitpakken. In alle competities samen maakte hij er tot nog toe al vijf, allesbehalve slecht. Vorig seizoen goed voor 3 goals.



9) Dorian Dessoleil
Rots in de branding bij het alweer aangenaam verrassende Charleroi. Felice Mazzu vindt dat hij zelfs in aanmerking mag komen voor de Rode Duivels. Niet alleen defensief van goudwaarde op Mambourg want de beresterke stopper tekende dit seizoen al 3 doelpunten aan. Doet daarmee al veel beter dan vorig seizoen, toen hij uitkwam op amper eentje.



10) Noë Dussenne
De extra verdedigende Belg die AA Gent begin dit seizoen goed kon gebruiken, maar kwam tot nog toe amper in het stuk voor in de Ghelamco Arena. Als hij speelt nochtans een garantie op doelpunten, ga maar eens navragen bij zijn ex-club Moeskroen. In het seizoen 2015/2016 een echte gesel op stilstaande fases met 6 doelpunten tot gevolg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties