Analyse Wie ziet u degraderen? De programma's van de verschillende kandidaten onder de loep

Wie ziet u degraderen? De programma's van de verschillende kandidaten onder de loep
Foto: © photonews

Nog zeven speeldagen worden er gespeeld in 2018 en dan weten we welke zes teams play-off 1 spelen en welk team er moet degraderen. Vooral die degradatiestrijd zou nog wel eens bijzonder interessant kunnen worden. Wie heeft het moeilijkste programma?

Met 30 punten ben je in België altijd gered in principe, gezien de relatief grote achterstand van Eupen en KV Mechelen - en het onderlinge duel tussen beiden - mogen we daar ook wel vanuit gaan. De teams met 29 punten of meer nemen we dus niet langer op in ons overzichtje.

11. Zulte Waregem, 26 punten

Thuis: Oostende, Eupen, Anderlecht
Uit: Waasland-Beveren, Genk, Kortrijk, Lokeren

Het programma van Essevee is niet van de poes, maar na de 4 op 36 voor Nieuwjaar kwam er een 6 op 6 tegen Standard en in Mechelen. Het versterkte zich op de arbeidsmarkt en lijkt klaar voor 2018, mogelijk kunnen ze zelfs nog dromen van play-off 1 als deze flow wordt aangehouden.

12. Moeskroen, 26 punten

Thuis: Genk, Waasland-Beveren, Lokeren
Uit: Mechelen, Standard, Anderlecht, Eupen

Na een mindere periode eind 2017 pakte het nog zes punten in zijn laatste drie wedstrijden, waardoor het voor Rednic opnieuw wat rustiger ademhalen was. Het heeft een programma waar vele punten zijn te pakken, maar ook te verliezen tegen rechtstreekse concurrenten, na de 0 op 9 wordt het toch nog opletten.

13. Oostende, 25 punten

Thuis: Lokeren, Anderlecht, STVV, Standard
Uit: Club Brugge, Zulte Waregem, Antwerp, Gent

Nog vier thuiswedstrijden voor de boeg voor KV Oostende. Het ziet er bovendien naar uit dat de Kustboys telkens iets meer kunnen als het hoog water is aan de Belgische kust. Blijft Siani en kan Berrier zijn nieuwe kans met beide handen grijpen?

14. Lokeren, 24 punten

Thuis: Standard, Kortrijk, Zulte Waregem
Uit: Oostende, Charleroi, Eupen, Moeskroen

Met Mendy kwam er al een extra aanvaller bij, al willen en moeten ze zich nog versterken voorin. Er mag niets gebeuren met enkele ervaren sterkhouders (Overmeire, De Ridder). Bij de Waaslanders klinkt het dat ze een degradatiekandidaat zijn - en het programma is nog bijzonder lastig.

15. Eupen, 19 punten

Thuis: Gent, Lokeren, Moeskroen
Uit: Kortrijk, Mechelen, Zulte Waregem, Antwerp

Het programma van Eupen is zeker niet van de poes, maar onder Makelélé zijn de Panda's wel steviger in de organisatie geworden. De Oostkantonners leven dus zeker nog. Van Crombrugge trekt niet naar Club Brugge, met Raspentino en Koné zijn er leuke aanvallers bijgekomen. De match in Mechelen kan bepalend worden.

16. KV Mechelen, 18 punten

Thuis: Moeskroen, Eupen, Charleroi, Waasland-Beveren
Uit: Anderlecht, Gent, Standard

KV Mechelen wil het niet zover laten komen dat ze naar 1B moeten en ging daarom hard op de transfermarkt met liefst acht(!) nieuwkomers. Toch staan ze inmiddels laatste na een 0 op 15, met Van Wijk kwam er zelfs een nieuwe coach. Het zal thuis moeten gebeuren, want de uitmatchen zijn loodzwaar.

Wie ziet u degraderen?

0%
2%
4%
2%
8%
37%
48%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties