Kroniek van een aangekondigde dood: minister Schauvliege bezorgt Eurostadion de genadestoot

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 79 reacties
Kroniek van een aangekondigde dood: minister Schauvliege bezorgt Eurostadion de genadestoot
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Eurostadion lijkt definitief dood en begraven. Vlaams minister Joke Schauvliege van CD&V heeft immers beslist om de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het project van bouwheer Ghelamco in Brussel af te keuren.

Volgens 'Het Laatste Nieuws' kan Ghelamco wel nog in beroep gaan tegen de beslissing van de CD&V-minister, maar de kans dat die procedure nog zoden aan de dijk zet, is zo goed als onbestaande. De grootse plannen voor een nieuwe voetbaltempel op Parking C van de Heizel in Grimbergen lijken dus definitief in de prullenmand te liggen.

Gigantisch verkeersinfarct

De beslissing van Joke Schauvliege is gebaseerd op het unanieme negatieve advies van haar administratie. De Vlaamse overheid vreest namelijk dat de inplanting van het stadion zal zorgen voor een gigantisch verkeersinfarct op de Brusselse Ring en in de Vlaams-Brabantse gemeente Grimbergen. Daarnaast zou Ghelamco de bouwvoorschriften niet respecteren. Om zeker te zijn van een winstgevende onderneming wilde de bouwheer meer kantoren neerpoten dan wettelijk is toegestaan.

Hamvraag is nu wat de toekomst zal brengen: een lightversie van het Eurostadion is een van de pistes die circuleert binnen de Brusselse politiek, maar ook een stevige renovatie van het huidige Koning Boudewijnstadion behoort tot de mogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties