? Philippe Clement geef forse snok aan de alarmbel: "Groot deel van spelersgroep kan snelle opeenvolging van matchen niet aan"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
? Philippe Clement geef forse snok aan de alarmbel: "Groot deel van spelersgroep kan snelle opeenvolging van matchen niet aan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Clement heeft zorgen en dat op een slecht moment. De trainer van RC Genk moet met zijn Limburgse club een ontzettend druk schema afhaspelen, maar daar lijken zijn spelers fysiek niet klaar voor. Een stevige ruk aan de alarmbel is dan ook het gevolg.

"De opeenvolging van matchen speelt ons meer en meer parten," zo haalde Philippe Clement gisteren aan op zijn persconferentie. "Twee jongens die ik morgen (vandaag, red.) in de basis wilde zetten hebben aangegeven problemen te hebben. Dat is frustrerend. Het wordt moeilijk om te roteren om iedereen inzetbaar te houden en om resultaat te halen. Veel spelers kunnen die snelle opeenvolging van matchen niet aan. Ze missen gewoon de basis."

De eerste veldslag van vanavond belooft alvast een zware te worden: "De omstandigheden in Kortrijk zijn niet van die aard dat we een mooie wedstrijd zullen zien. Het is veld is klein en ligt er erg slecht bij. Maar we zullen er mee moeten omgaan. Op het einde is er maar één ding dat telt en dat is het resultaat en de daarbijhorende finaleplaats. De spelers beseffen dat maar al te goed. Veel kans om een bekerfinale te spelen krijg je niet in een carrière. Het leeft dan ook in de groep, dat merk ik al een tijdje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties