Besnik Hasi geeft Genks supertalent advies: "Na dit seizoen vertrekken? Nee, hij moet hier nog wat kletsen krijgen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties

Besnik Hasi geeft Genks supertalent advies

Besnik Hasi geeft Genks supertalent advies: "Na dit seizoen vertrekken? Nee, hij moet hier nog wat kletsen krijgen"
Foto: © photonews

Door de vele blessures bij KRC Genk debuteerde Edon Zhegrova misschien wel vroeger dan verwacht in het eerste elftal. Net als Albert Stuivenberg gelooft ook Philippe Clement in het Kosovaarse talent.

Afgelopen zaterdag vierde de 18-jarige Zhegrova zijn zesde basisplaats in de Jupiler Pro League. De youngster wil dit seizoen nog graag play-off 1 spelen en de Beker van België winnen. Aan vertrekken moet de vleugelaanvaller volgens zijn landgenoot Besnik Hasi nog niet denken.

"Dat is minstens tweeënhalf jaar te vroeg", meent de oefenmeester in Het Belang van Limburg. "Hij moet hier eerst nog drie stadia doorlopen. Eerst moet hij spelplezier opdoen, daarna een vaste waarde worden. Dat wil zeggen: basisspeler zijn in minstens 80% van de wedstrijden."

Zoals Courtois en De Bruyne

Volgens Hasi is de Jupiler Pro League een ideaal platform voor de tiener. "Hij moet nog wat kletsen krijgen, de Belgische competitie is daar ideaal voor", vindt Hasi. "Daarna moet hij een bepalende speler worden, regelmatig schitteren. Pas dan kan hij vertrekken. Door de grote poort, zoals Courtois en De Bruyne hebben gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties