Reactie Vanhaezebrouck kan zijn ploeg niet meer verdedigen: "Ik had zin om mee te fluiten"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 22 reacties
Vanhaezebrouck kan zijn ploeg niet meer verdedigen: "Ik had zin om mee te fluiten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het begint een wekelijks beeld te worden: Hein Vanhaezebrouck die voor zijn dugout staat te blazen en te vloeken. Maar dat hij zich na 60 minuten berustend gaat neerzetten? Nee, dat was een eersteling... Erger kon het toch niet meer worden...

Anderlecht was nergens die eerste helft. "Nochtans hadden we al snel gescoord, het moeilijkste was dus al gedaan", begon Vanhaezebrouck. "Zo'n vroege goal is een zegen voor een goeie ploeg. Maar wij zijn geen goeie ploeg. Het was niet om aan te zien daarna, onverantwoord! Ik moet opletten wat ik zeg, maar ik had zin om mee te beginnen fluiten met het publiek."

Vanhaezebrouck haalde zijn twee jeugdspelers naar de kant bij de rust. "Ik wou de verantwoordelijkheid niet bij hen leggen. Normaal moeten ze meegaan in de flow van de routiniers, maar die lieten hen in de steek. Op een bepaald moment leek het of zij het schip moesten doen varen. En dat kon ik hen niet aandoen."

Focus

Vanhaezebrouck weet het ook niet meer. "Offensief hebben we al weinig opties en defensief krijgen we thuis weer twee doelpunten binnen. Gelukkig scoorde Mechelen geen derde. Wij moeten meer gefocust zijn, maar dat lukt blijkbaar niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties