Onfortuinlijke Morioka in bescherming genomen: "Hij nam tenminste zijn verantwoordelijkheid"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Onfortuinlijke Morioka in bescherming genomen: "Hij nam tenminste zijn verantwoordelijkheid"
Foto: © photonews

Hij had zich tot de grote held van de namiddag kunnen kronen, maar topaankoop Ryota Morioka verkwanselde bij een 2-2 tussenstand een alwéér cruciale penalty voor Anderlecht. En zo werd het - ondanks een assist - een debuut in mineur voor de stijlrijke Japanse spelmaker.

Analist Eddy Snelders vindt echter dat nieuwe man Morioka niet met alle zonden van Israël mag overladen worden: "Hij heeft het potentieel, maar hij zal een aanpassingsperiode nodig hebben. Bij Anderlecht is er meer druk, kritische supporters en een andere manier van spelen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Nu is hij mee ten onder gegaan in de malaise van Anderlecht. Je kan moeilijk naar hem wijzen, de problemen van paars-wit zitten in élke linie. Dat hij de strafschop nam, was misschien geen goed idee. De traditie zegt dat diegene op wie de penaltyfout is gemaakt, die beter niet neemt. Maar Morioka nam tenminste zijn verantwoordelijkheid. Neen, het is nog te vroeg om naar hem te wijzen. Op termijn kan hij de ploeg wél op sleeptouw nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties