Vincent Mannaert maakt zich geen zorgen: "Als ik kijk naar de kansen die wij creëerden in vergelijking met die van RC Genk, dan is er geen foto..."

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 26 reacties
Vincent Mannaert maakt zich geen zorgen: "Als ik kijk naar de kansen die wij creëerden in vergelijking met die van RC Genk, dan is er geen foto..."
Foto: © photonews

Club Brugge is met een 7 op 18 moeizaam uit de startblokken geschoten. Toch behoudt blauw-zwart nog steeds zijn riante voorsprong op de concurrentie die eveneens enkele steken liet vallen. CEO Vincent Mannaert maakt zich niet ongerust.

De totale balans van Club oogt namelijk nog steeds positief. "Ik stel vast dat we van onze 27 wedstrijden er 18 wonnen, er amper 3 verloren én ook nog eens een comfortabele voorsprong hebben. Dan zijn dat gewoon goede resultaten. Met panache behaald bovendien", zegt Mannaert in Het Laatste Nieuws.

"De bedoeling van voetbal is nog altijd kansen creëren. Als ik dan kijk naar de kansen die wij afgelopen zaterdag gecreëerd hebben in vergelijking met die van RC Genk, dan is er geen foto... Dat die kansen dan niet afgewerkt worden, is de verantwoordelijkheid van de spelers. Daar kan je moeilijk de trainer op afrekenen."

Zwaar programma

Het programma dat Club na de winter afwerkte, met duels tegen Antwerp, AA Gent, KV Oostende en Charleroi, was bovendien niet van de poes. "En daar kwamen nog confrontaties met Standard en RC Genk bovenop. Ploegen die na Nieuwjaar een stuk beter gaan presteren zijn dan voor Nieuwjaar. Dat speelt ook een rol", beseft Mannaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties