Hans Vanaken over het 'atypische' spel van Club op bezoek bij Standard: "Een bewuste keuze"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 3 reacties
Hans Vanaken over het 'atypische' spel van Club op bezoek bij Standard: "Een bewuste keuze"
Foto: © photonews

Club Brugge wilde door middel van een sterke en compacte organisatie koste wat kost een doelpunt vermijden tegen Standard. Dat tegendoelpunt kwam er toch, al kon de leider met dank aan Dennis wel met een punt naar huis (1-1).

Hans Vanaken kon zich wel vinden in de puntendeling. "Dit gelijkspel is zeker verdiend en eigenlijk wel terecht", aldus Hans Vanaken na afloop. "We kwamen weer op achterstand bij hun eerste echte kans, al was er natuurlijk wel buitenspel mee gemoeid. Dat is misschien de periode waar we momenteel in zitten. Al zeggen ze bij Standard dat er een duwfout was bij de tegengoal."

Club speelde niet vrank en vrij op bezoek bij Standard, dat na nieuwjaar in de goede flow zit. "Het was een bewuste keuze om iets compacter te spelen, al zullen we dat thuis niet snel doen", vervolgde Vanaken. "Het lukte aardig, want we gaven weinig weg. Maar als je 0-1 achterstaat, moet je meer risico's nemen. Na de gelijkmaker hadden we zelfs nog enkele mogelijkheden om te scoren."

"Dit was eerder een tactische keuze"

Een keuze van de coach om de opeenvolging van duels iets lichter te maken? "Fysiek kan er geen probleem zijn", weerlegt Vanaken dat argument. "We hebben telkens een week om de match voor te bereiden, dus dit was eerder een tactische keuze. We willen elke match winnen, maar we kunnen na deze draw met een goed gevoel richting Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties