Vanden Stock vertelt leuke anekdote over topspits: "We wilden 80 miljoen meer geven dan onze recordtransfer, maar..."

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 6 reacties
Vanden Stock vertelt leuke anekdote over topspits: "We wilden 80 miljoen meer geven dan onze recordtransfer, maar..."
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Roger Vanden Stock heeft uiteraard veel meegemaakt in zijn regeerperiode van 22 jaar. Sommige dingen zijn niet voor publicatie vatbaar, maar vrijdag wou hij ons toch een paar anekdotes verklappen. Eentje daarvan was ronduit grappig.

Er zijn wel een paar topspitsen geweest waar Anderlecht interesse in had. "In januari 1996 reed ik met Michel Verschueren naar Heerenveen. Die wist daar een goeie 19-jarige spits zitten, genaamd Ruud Van Nistelrooy. Al eens in januari naar Friesland gereden? Lang en koud!"

"Maar goed, we zien dus die match - ik weet niet meer tegen wie - en we zijn beiden onder de indruk van dat manneke. Na de match zien we de voorzitter van Heerenveen en die zegt ons een bod te doen."

Geen belachelijk bod

"Ik zeg tegen Michel dat we ons niet belachelijk gingen maken. Je moet ook weten dat we voor een topspeler in die tijd 90-100 miljoen Belgische Franken gaven (2,5 miljoen euro). Maar ik zeg: 180 miljoen (4,5 miljoen euro). Die voorzitter neemt me bij de schouder en zegt: 'Kom we gaan een glas drinken als je geen serieus bod van 280 (7 miljoen euro) miljoen brengt. Twee weken later kocht PSV hem voor... 280 miljoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties