Vijf redenen waarom KV Mechelen niet zal degraderen

Vijf redenen waarom KV Mechelen niet zal degraderen

KAS Eupen of KV Mechelen: een van de twee zal op zondag 11 maart rondom 16.20 uur in zak en as zitten en naar 1B moeten degraderen. Velen willen vooral dat het Malinwa niet zal worden en dat heeft zo zijn redenen. En het zal ook niet gebeuren. Vijf redenen!

Vorige week gaven we jullie 5 redenen mee waarom Mechelen niet mocht degraderen (lees het nog eens na via dit artikel), deze week geven we vijf redenen waarom het niet zal gebeuren.

Supporters

Achter de Kazerne zal afgeladen volzitten voor het duel tegen Waasland-Beveren. 16500 fans die de strijd aangaan, dat gaat zeker indruk maken. Zij schreeuwen de voorbije weken hun spelers naar voren en moeten dat nu ook in deze laatste match doen.

Ongezien, de support voor een ploeg helemaal onderaan. “Zij verdienen tweede klasse niet”, klonk het al bij menig speler. Ze weten dus waarvoor ze de borst nat moete maken.

Winnen is voldoende, want …

KV Mechelen is een van de minst doeltreffende ploegen dit seizoen, maar het heeft een beter doelpuntensaldo dan Eupen – zie ook onze scenario’s nog een keertje in dit artikel.

En dat is een goede zaak, want Eupen won dit seizoen onder Makelélé nog geen enkele keer met meer dan een doelpunt verschil. Als Mechelen zelf wint, hebben ze vermoedelijk al genoeg gedaan. 3-0 of 4-0 is mogelijk niet eens nodig.

Geschiedenis Moeskroen & Waasland-Beveren

De fans van Moeskroen hebben hun spelers opgeroepen om voluit te gaan in Eupen en te proberen winnen, want ze zijn de actie van de supporters van KV Mechelen nog niet vergeten toen die van Moeskroen een kleine tien jaar geleden in moeilijk vaarwater zaten.

Die van Waasland-Beveren zijn dan weer niet vergeten dat KV Mechelen met een late terugkeer en zege op bezoek bij Cercle Brugge voor de redding van de Waaslanders wist te zorgen.

Dennis Van Wijk weet hoe het voelt om Eupen te kloppen

Enkele jaren geleden was er al eens een do or die wedstrijd voor Dennis Van Wijk tegen Eupen. “Met Westerlo toen. We slikten snel een rode kaart, maar konden die match wel winnen”, aldus de oefenmeester.

“Nu is het iets anders omdat het niet echt letterlijk tegen elkaar is, maar ik hoop op hetzelfde resultaat.” Westerlo won die beslissende match in tweede nationale met 1-0 van Eupen, een doelpunt van Jarno Molenberghs.

Bandé

Hassane Bandé is helemaal terug. Op Standard scoorde hij ook opnieuw, het Burkinees goudhaantje wil maar wat graag zich redden met Malinwa. Dan kan hij zich in play-off 2 nog wat meer in de kijker van Ajax spelen.

Hij kan het verschil maken, ook tegen Waasland-Beveren. Iemand zal de wedstrijd moeten openbreken en dan is het misschien wel aan Bandé. Lees hier alvast meer over Bandé en zijn ambities. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties