Waarom trekt de Belgische transfercarrousel nu al op gang? "Minstens 40 spelers zien hun contract aflopen"
Diederik Geypen Johan Walckiers
Diederik Geypen en Johan Walckiers
| 5 reacties

Waarom trekt de Belgische transfercarrousel nu al op gang?

Waarom trekt de Belgische transfercarrousel nu al op gang? "Minstens 40 spelers zien hun contract aflopen"
Foto: © Photonews

De competities draaien op volle toeren, en toch zijn verschillende clubs al met hun kern van volgend seizoen bezig. Dat is opvallend, tussen twee transferperiodes in.

Davy Roef verlengt bij Waasland-Beveren. Erdin Demir verlaat de Waaslanders voor Zulte Waregem. Stallone Limbombe is op weg naar AA Gent, ... In de Jupiler Pro League bewoog er de voorbije dagen heel wat. De degradatie van KV Mechelen zal bovendien voor nog meer verschuivingen zorgen.

"Er zijn op z'n minst 40 spelers in 1A die hun contract zien aflopen", geeft Sofyane Benkheil van The Atticus Group bij Voetbalkrant.com zijn visie op de zaak. "Dan tel ik de uitgeleende spelers er nog niet bij."

"Bij KV Mechelen loopt heel wat kwaliteit rond. De clubs zullen snel moeten handelen om de betere spelers als Mats Rits, Rob Schoofs en Ahmed El Messaoudi te strikken."

Kortere transferperiode

Ook in het buitenland schieten clubs vermoedelijk vroeger in actie. "Transferperiodes op bepaalde markten zoals de Engelse krimpen in. Dat zal er wellicht voor zorgen dat clubs sneller actief zullen zijn", pikt Patrick De Koster, de manager van Kevin De Bruyne, in.

WK

In juni komt het WK eraan. Verschillende clubs willen graag hun sterkhouders (zoals Sporting Charleroi met Cristian Benavente) nog snel langer aan zich binden.

"Dat is natuurlijk een soort verzekering voor betere inkomsten achteraf. Als zo'n speler uitblinkt op het WK, kan je drie tot vier keer meer vragen dan vandaag het geval is", zegt De Koster nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties