Bondscoach van Saudi-Arabië kietelt Rode Duivels: "Dat is iets waar Belgen misschien wel bezorgd om moeten zijn"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Bondscoach van Saudi-Arabië kietelt Rode Duivels: "Dat is iets waar Belgen misschien wel bezorgd om moeten zijn"
Foto: © photonews

Op papier zou Saudi-Arabië geen partij mogen zijn voor de Rode Duivels, maar als we de bondscoach van onze tegenstander mogen geloven, kijken de Belgen toch maar beter uit hun doppen.

De 50-jarige Juan Antonio Pizzi, geboren in Argentinië maar genaturaliseerd tot Spanjaard, is een man met charisma en zijn boodschap vandaag klonk dan ook geloofwaardig. Straks op het WK wil hij met zijn ploeg lekker offensief en aantrekkelijk voetbal serveren, benieuwd of we dat ook morgenavond gaan zien.

Hij verwittigt ons alvast: “In Europa hebben wij inderdaad geen bekendheid, maar dat is iets waar onze tegenstander misschien wel bezorgd om moet zijn", klinkt het kietelend. De match tegen de Belgen staat voor ons helemaal in het teken van het komende WK. Tegen een ploeg die barst van het talent en over de beste spelers ter wereld beschikt, willen we proberen van ons voetbal te brengen. We hebben daarvoor zeker de nodige wapens in huis." 

De kans dat Saudi-Arabië zich morgenavond komt ingraven? Zo goed als nihil, hoe vreemd dat ook moge klinken uit de mond van de bondscoach van het nummer 69 op de FIFA-ranking: "We willen de bal of die zo hoog mogelijk recuperen. Onze spelers zijn niet gekend in Europa, maar hebben in Azië wel al veel bereikt. Dat kan in ons voordeel spelen", aldus een hoopvolle en ambitieuze Pizzi. De Rode Duivels zijn gewaarschuwd!
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties