Stijn Stijnen debuteerde 12 jaar geleden tegen Saudi-Arabië voor de Rode Duivels: "Dat eerste fluitsignaal koester ik enorm"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties

Stijn Stijnen debuteerde 12 jaar geleden tegen Saudi-Arabië voor de Rode Duivels

Stijn Stijnen debuteerde 12 jaar geleden tegen Saudi-Arabië voor de Rode Duivels: "Dat eerste fluitsignaal koester ik enorm"
Foto: © photonews

De Rode Duivels oefenen tegen Saudi-Arabië. Ook twaalf jaar geleden waren de Saudi's opponent van de Belgen op Nederlandse bodem. Toen met debutant Stijn Stijnen in de goal.

"Of je nu tegen Spanje of Saudi-Arabië speelt. Je debuutmatch voor de nationale ploeg is en blijft speciaal", vertelt de inmiddels 36-jarige Stijnen bij Voetbalkrant.com. "Dat eerste fluitsignaal koester ik enorm. Vanaf dan was mijn interlandcarrière begonnen."

De doelman op rust verzamelde in totaal 30 caps. "Op één match in Azerbeidzjan na, stond ik alle wedstrijden in doel. Dat is een hele poos."

De kritiek op Saudi-Arabië als tegenstander vind ik onterecht

Van de jongens die nu nog international zijn, traden Thomas Vermaelen en Steven Defour aan in de basis. "Vlak daarna kwamen Kompany, Vertonghen, Fellaini, Hazard, ... Jongens die de afgelopen jaren veel ervaring opdeden in topcompetities."

Dat de Belgen tegen een kleine tegenstander oefenen, vindt Stijnen dus geen item waard. "Die gasten spelen al zoveel wedstrijden. Er nu nog twee zware duels bijsteken, zou niet goed zijn. Daarom vind ik de kritiek onterecht."

"Twee jaar geleden volgde ik Saudi-Arabië enkele dagen op uitnodiging van Jan Van Winckel (momenteel consultant bij de Arabische voetbalbond, red.). Dat is niet zomaar een ploegje", besluit Stijnen. "Ik was behoorlijk onder de indruk. Dat team staat verder dan in 2006."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties